Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

NACRT ZAKONA O PRIJAVLJIVANJU, UTVRĐIVANJU PORIJEKLA I KONTROLI IMOVINE IZABRANIH I IMENOVANIH DUŽNOSNIKA, NOSILACA IZVRŠNIH FUNKCIJA I SAVJETNIKA U KANTONU SARAJEVO: 14. marta 2019. godine konsultacije o Nacrtu zakona

14.03.2019.


Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo poziva sve zainteresirane građanke i građane na konsultacije o Nacrtu zakona o prijavljivanju, utvrđivanju porijekla i kontroli imovine izabranih i imenovanih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u Kantonu Sarajevo, 14. marta u 10.00 sati u velikoj sali Općine Stari Grad.

"U proteklom periodu obavili smo konsultacije sa predstavnicima međunarodne zajednice, strukovnih organizacija i institucija sa kantonalnog i državnog nivoa vlasti, kao i sa predstavnicima nevladinog sektora i predstavnicima istraživačkog novinarstva. Kako je nacrt ovog zakona utvrđen na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo 23. januara 2019. godine i upućen u javnu raspravu u trajanju od 60 dana, a imajući u vidu visok stepen zainteresovanosti javnosti za transparentnost u svakom segmentu postupanja javnih funkcionera, cijenimo veoma značajnim da se odazovete ovom pozivu kako bismo prodiskutovali sve nedoumice i zajednički došli do još kvalitetnijih pravnih rješenja", navodi se u pozivu građanima kojeg potpisuje resorna ministrica Lejla Brčić.


IZVOR: Vebsajt Vlada KS, 11.03.2019.

Naslov: Redakcija