Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA BIH: Nacrt zakona usaglašen sa čelnicima policijskih agencija i predstavnicima policijskog sindikata. Uvažena je većina njihovih sugestija ili su otklonjene nedoumice u predloženom Nacrtu zakona

14.02.2017.


Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić, održao je u Sarajevu sastanak sa čelnicima policijskih agencija i predstavnicima policijskog sindikata na kojem su usaglašavane odredbe novog zakona o policijskim službenicima BiH.

Tokom sastanka razmatrane su primjedbe na Nacrt zakona o policijskim službenicima BiH te vršeno usaglašavanje u cilju poboljšanja zakona ali i općenito rada i statusa policijskih službenika. Predstavnici Sindikata izrazili su zadovoljstvo sastankom jer je uvažena većina njihovih sugestija ili su otklonjene nedoumice u predloženom nacrtu zakona.

Mektić je istakao da podržava rješenje koje će poboljšati status policajaca ali i unaprijediti rad cijele službe te omogućiti adekvatno vrednovanje i napredovanje u službi na osnovu postignutih rezultata. Ministarstvo sigurnosti BiH će Nacrt zakona o policijskim službenicima BiH uskoro uputiti u dalju proceduru.

Sastanku je iz Saveza sindikata policijskih organa u BiH prisustvovao predsjednik Dragan Krvavac i zamjenici Danijel Ilić i Ermin Kadrić, te direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić, zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Đuro Knežević i pomoćnik direktora Granične policije BiH Slobodan Krstić.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 13.02.2017.

Naslov: Redakcija