Zastava Srbije

UREDBA O POSTUPKU DODJELE SREDSTAVA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA U OBLASTI PREVOZA LICA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU ZA SANIRANJE FINANSIJSKOG GUBITKA ZBOG POSLJEDICA PANDEMIJE VIRUSA KORONA: Odobrava se isplata sredstava za pomoć 78 privrednih subjekata

13.08.2021.


Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske održao je 9. sjednicu, telefonskim putem, na kojoj se upoznao sa Informacijom o privrednim subjektima koji u skladu sa Uredbom o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima u oblasti prevoza lica u drumskom saobraćaju za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona ("Sl. glasnik RS", br. 48/2021) ostvaruju pravo na finansijsku podršku iz sredstava Kompenzacionog fonda Republike Srpske broj 13.03/345-759-1/21 od 28.07.2021. godine

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske konstatuje da je Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske dostavilo spisak privrednih subjekata koji ispunjavaju uslove za dodjelu sredstava u skladu sa Uredbom.

Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu od 1.493.801,29 KM za pomoć 78 privrednih subjekata.

Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje je za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijelo Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske se upoznao sa Informacijom o pisanim izjavama sa zahtjevom poslovnih subjekata koji su u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Uredbe sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 ("Sl. glasnik RS", br. 53/2020) ostvaruju pravo na isplatu sredstava za mjesece mart, april i maj 2020. godine iz sredstava Fonda solidarnosti za obnovu RS i sredstava Kompenzacionog fonda.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske je zaključio da je Ministarstvo finansija, Poreska uprava, dostavila rješenja po osnovu kojih se poslovnim subjekatima i preduzetnicima, odnosno njihovim zaposlenima, a koji ispunjavaju uslove za dodjelu sredstava u skladu sa Uredbom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti Covid-19 izazvane virusom Sars-CoV-2, odobrava isplata sredstava za mjesece mart, april i maj 2020. godine.

Odobrava se isplata sredstava po osnovu ispostavljenih rješenja Poreske uprave u iznosu od 40.014,14 KM u svrhu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih virusom korona (SARS-CoV-2) a koji su naknadno odobreni na osnovu izvršnih rješenja drugostepenog organa.

Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje je za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijelo Ministarstvo finansija, Poreska uprava.


IZVOR: Vebsajt Vlade, 10.08.2021.

Naslov: Redakcija