Zastava Srbije

SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTA FBIH, BIT ĆE ODRŽANA 21. JUNA: Na dnevnom redu zakoni iz oblasti energetike

13.06.2023.


Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, treća redovna u aktuelnom mandatu, najavljena je na službenoj web-stranici za 21. juni u Sarajevu.

Među predloženim tačkama dnevnog reda su zakoni iz energetskog sektora - Prijedlog zakona o energiji i regulaciji energetskih djelatnosti u Federaciji BiH, Prijedlog Zakona o električnoj energiji Federacije BiH te Prijedlog zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije.

U predloženom dnevnom redu slijede izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg programa rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH te odluka o davanju prethodne saglasnosti na pravila ustanova za socijalno zbrinjavanje u Sarajevu, Ljubuškom, Fojnici i Pazariću.

Izvještaji o rezultatima prošlogodišnjih aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine te odlukama o pomilovanju pravosnažno osuđenih osoba donesenih u 2022. godini, također su u predloženom dnevnom redu, kao i informacija o stanju sigurnosti - kriminaliteta na području Federacije Bosne i Hercegovine za period januar-decembar 2022.

Jedna od narednih tema je izvještaj o zaduženju Federacije po osnovu emisije trezorskih zapisa (6M) na dan 25. aprila 2023. godine.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 10.06.2023.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija