Zastava Srbije

RADOVI NA DIJELU AUTO-PUTA SARAJEVO-BEOGRAD BIT ĆE ZAVRŠENI DO KRAJA GODINE

13.06.2023.


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavio je da će BiH i Srbija biti dobro drumski povezane s obzirom na to da se grade auto-put i brza saobraćajnica, a trebalo bi da budu povezane i rekonstruisanom prugom kao i redovnom avionskom linijom.

Najvažniji je, svakako, auto-put Beograd Sarajevo, za koji su radovi na dionici Kuzmin – Sremska Rača počeli 2019. godine i očekujemo da budu završeni do kraja ove godine, rekao je Vesić za Dnevni avaz.

On je precizirao da je na ovoj dionici urađen veliki most sa četiri trake preko Save, a na strani Srbije gradi se zajednički integrisan granični prelaz, gdje će sve službe obje države biti zajedno i tako ubrzati sve procedure.

Sa strane BiH, u Republici Srpskoj, dodao je Vesić, gradi se dio auto-puta do Bijeljine.

Kada je u pitanju uspostavljanje željezničkog saobraćaja između Sarajeva i Beograda, koji već 10 godina nije u funkciji, Vesić je rekao da postoje varijante preko preko Rume, za šta je potrebno oko 400 miliona evra, odnosno preko Valjeva, što bi koštalo oko 524 miliona evra.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Srpska info, 12.06.2023.

Naslov: Redakcija