Zastava Srbije

UKINUTA SVA OGRANIČENJA ZA ULAZAK STRANACA U NJEMAČKU: Građanima BiH ponovo je dozvoljen ulazak u Njemačku bez posjedovanja kovid 19 dokumentacije

13.06.2022.


Građanima BiH ponovo je dozvoljen ulazak u Njemačku bez posjedovanja kovid 19 dokumentacije, izjavila je generalni konzul BiH u Menhenu Vera Sajić.

Sajićeva je navela da je Ministarstvo inostranih poslova Njemačke objavilo nove uslove za ulazak stranaca u Njemačku kojima se ukidaju sva ograničenja vezana za virus korona.

- Tako da danas prestaju sve restrikcije u vezi sa ulaskom stranih državljana u Njemačku, a to su one koje se tiču potvrda o vakcinaciji protiv virusa korona ili testiranja na prisustvo virusa korona - dodala je Sajićeva za Srnu.

Ona je napomenula da su ove restrikcije ukinute za sve, osim za državljane Kine, i to zbog reciprociteta.

- Ministarstvo inostranih poslova Njemačke saopštilo je da i ukoliko dođe do pojave novih podvarijanti osnovnog soja virusa korona za neko zahvaćeno područje vrijediće restrikcije za ulazak u Njemačku koje su i ranije bile na snazi - rekla je Sajićeva.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 11.06.2022.

Naslov: Redakcija