Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O SAMOSTALNIM PREDUZETNICIMA RS: Nacrt zakona će biti upućen u skupštinsku proceduru

13.02.2024.


Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o samostalnim preduzetnicima koji će dalje biti upućen u skupštinsku proceduru.

Cilj donošenja ovog zakona je razvoj i unapređivanje poslovanja samostalnih preduzetnika, zaštita starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti te njihova bolja vidljivost u privredi Republike Srpske. Zakonom se uređuju: poslovna obilježja preduzetnika, postupak registracije preduzetnika, organizovanje preduzetnika i nadzor.

Naime, U Republici Srpskoj na snazi je Zakon o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti. Primjenom istog uočeni su nedostaci važećih zakonskih rješenja, te je Ministarstvo privrede i preduzetništva preduzelo niz aktivnosti na izradi teksta Nacrta zakona o samostalnim preduzetnicima, kojom prilikom je promijenjen naziv zakona iz razloga svrsishodnosti.

Predloženi nacrt zakona bio je objavljen na internet stranici Ministarstva radi pribavljanja eventualnih primjedbi i komentara i dostavljen na mišljenje svim relevantnim i zainteresovanim organima, organizacijama i subjektima.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 08.02.2024.

Naslov: Redakcija