Zastava Srbije

MUP RS RASPISAO KONKURS ZA UPIS KADETA ZA SPECIJALNU POLICIJU


 

  • MUP RS RASPISAO KONKURS ZA UPIS KADETA ZA SPECIJALNU POLICIJU

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo je konkurs za upis kadeta šeste klase osnovne policijske obuke za pripadnike Specijalne jedinice policije u Jedinicu za osnovnu obuku - Policijsku akademiju BANJA LUKA.

U šestu klasu osnovne policijske obuke za pripadnike Specijalne jedinice policije biće upisano 40 kadeta sa kojima će MUP Republike Srpske zaključiti posebni ugovor o regulisanju međusobnih obaveza.

Konkursom su propisani opšti i posebni uslovi koje kandidat treba da ispunjava - da ima najmanje 18, a najviše 25 godina, da je fizički i psihički sposoban za rad i da posjeduje vozačku dozvolu "B" kategorije.

Kandidati koji ispunjavaju uslove treba da prođu testiranje u ekstremnim psiho-fizičkim uslovima, takozvani dril, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Rok za predaju prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa, 11 avgusta 2016.

Dodatne informacije o konkursnoj proceduri zainteresovani kandidati mogu dobiti na internet stranici Uprave za policijsko obrazovanje /www.education.muprs.org/ i u Jedinici za osnovnu obuku - Policijskoj akademiji na brojeve telefona 051/333-651 i 051/333-606, kao i na Jutjub kanalu MUP-a Srpske.

Izvor: Vebsajt RTRS, 11.08.2016.