Zastava Srbije

RADNA VERZIJA IZMJENA I DOPUNA POSLOVNIKA O RADU NARODNE SKUPŠTINE RS: Zakonodavni odbor dostavio narodnim poslanicima prijedlog izmjena

11.03.2020.


Zakonodavni odbor Narodne skupštine Republike Srpske održao je sjednicu na kojoj je razmotrio radnu verziju predloženih izmjena i dopuna Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednica Zakonodavnog odbora Dušica Šolaja je, nakon sjednice ovog radnog tijela, izjavila da je zvanično pokrenuta procedura izmjena Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je istakla da je dogovoreno da klubovi narodnih poslanika u narednih sedam dana dostave sugestije i prijedloge u vezi sa izmjenama Poslovnika, te da niko nije izostavljen, jer je svakom narodnom poslaniku omogućeno da to učini.

Šolaja je rekla da je usaglašeno da radni materijal bude dostavljen svim klubovima narodnih poslanika, poslaničkim grupama i nezavisnim poslanicama i da u određenom roku iznose svoje sugestije.

"Nakon što Zakonodavni odbor dobije sve sugestije i prijedloge očekuje nas ozbiljan rad kako bismo došli do konačne verzije koju ćemo predložiti Narodnoj skupštini Republike Srpske", pojasnila je Šolaja.

Ona je rekla da će Zakonodavni odbor sve sugestije razmotriti i uobličiti da bi dobili tekst izmjena i dopuna koji će doprinijeti efikasnijem, produktivnijem i boljem radu Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je podsjetila da su poslanički klubovi krajem prošle godine dostavljali prijedloge koji se odnose na izmjene Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske.

"Na osnovu tih prijedloga kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske sačino je radnu verziju izmjena i dopuna postojećeg Poslovnika i proslijedio je Zakonodavnom odboru", pojasnila je Šolaja.


IZVOR: Vebsajt Narodne skupštine RS, 10.03.2020.

Naslov: Redakcija