Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

U TOKU MISIJA MEĐUNARODNOG MONETARNOG FONDA

12.03.2018.


Posebna pažnja Vlade Srpske u ovoj godini posvećena je sprovođenju mjera, čiji je cilj dodatno unapređenje poslovnog ambijenta u skladu sa potpisanim Memorandumom sa Unijom udruženja poslodavaca u decembru prošle godine, istaknuo je ministar finansija Republike Srpske (RS) Zoran Tegeltija tokom sastanka sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Tegeltija je Misiju MMF-a, koju su prevodili šef misije Nadim Ilahi i rezidentni predstavnik ove međunarodne finansijske institucije u BiH Francisko Parodi, upoznao s preliminarnih izvršenjem budžeta Republike Srpske za prošlu godinu i fiskalnim ciljevima za 2018. godinu.

Predstavnici MMF-a su izrazili zadovoljstvo provođenjem programa RS-a, posebno ostvarenim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima u prošloj godini.

Oni su naglasili da je Vlada RS-a pravovremeno prepoznala probleme sa kojima se susreće zdravstveni sektor, ne samo u BiH, nego u skoro svim zemljama okruženja, te preduzela neophodne, adekvatne reformske mjere, koje će dodatno unaprijediti fiskalnu poziciju Republike Srpske.

Reforme finansijskog sektora dodatno su unaprijedile stabilnost tog sektora.


IZVOR: Vebsajt BHRT, 09.03.2018.

Naslov: Redakcija