Zastava Srbije

UREDBA O USLOVIMA I NAČINU KORIŠTENJA TURISTIČKIH VAUČERA U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA: U Republici Srpskoj do sada izdato 30.000 turističkih vaučera

12.02.2021.


U Republici Srpskoj je od 15. juna prošle godine do 9. februara 2021. godineizdato 30.000 turističkih vaučera za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima na području Srpske, a građani Srpske su u prethodnom zimskom periodu turističke vaučere u najvećem broju koristili za odmor i boravak na olimpijskoj planini Jahorini i u banjskim centrima u Srpskoj.

Građani Republike Srpske turističke vaučere mogu koristiti do 30. juna ove godine, a oni koji su turistički vaučer iskoristili u prošloj godini mogu ostvariti pravo na korištenje vaučera i u 2021. godini.

Turističke vaučere moguće je koristiti u 95 ugostiteljskih objekata za smještaj širom Srpske, kao i u 28 turističkih agencija posredstvom kojih je moguće odabrati turistički paket aranžman za boravak na destinacijama u Republici Srpskoj, a evidencija ugostiteljskih objekata i turističkih agencija dostupna je na veb stranici ministarstva u sekciji "Turistički vaučeri".

Pravo na dodjelu turističkog vaučera u vrijednosti od 100 KM ostvaruju svi punoljetni građani Republike Srpske, a jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom. Vaučer se može koristiti samo radi plaćanja usluga smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom kod ugostitelja koji pruža usluge u ugostiteljskom objektu za smještaj, a koji je van mjesta prebivališta korisnika vaučera.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo trgovine i turizma RS, 09.02.2021.

Naslov: Redakcija