Zastava Srbije

VLADA RS: Usvojeno više informacija

12.02.2021.


Vlada Republike Srpske održala je, u Banjaluci, 108. sjednicu, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Radovan Višković.

Na sjednici, Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o aktivnostima na kategorizaciji oštećenih objekata i procjeni štete od zemljotresa u opštini Kostajnica. Vlada je zadužila Republičku direkciju za obnovu i izgradnju da angažuje svoje raspoložive inženjerske kapacitete radi pružanja pomoći opštini Kostajnica na kategorizaciji i procjeni štete nastale na objektima na području opštine Kostajnica, usljed zemljotresa koji se desio 29.12.2020. godine.

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o Idejnom projektu za izgradnju i opremanje namjenskog objekta za pružanje zdravstvene zaštite oboljelim od malignih bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Izgradnjom novog objekta, kao posebne organizacione jedinice u okviru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, stvorili bi se uslovi za proširivanje usluga koje bi mogli pružati pacijentima. Svi pacijenti bi bili smješteni u istom objektu, olakšala bi se dežurstva osoblja, a dobila bi se i mogućnost da se vodi veći broj međunarodnih kliničkih istraživanja. Jačali bi multidisciplinarne timove u onkologiji, razvijali eksperte UKCRS, sa pravima i odgovornostima za pojedine tumorske lokalizacije, formirali i jačali centre u liječenju pojedinih tumorskih lokalizacija za nivoe cijele Republike Srpske, uvodili nove terapijske protokole kroz obezbjeđivanje novih kvalitetnih lijekova u onkologiji, obezbijedili centralno rastvaranje citostatika, nabavili mobilne pumpe za aplikaciju terapije, portove za aplikaciju HT protokola centralnim venskim putem i osavremeni način aplikacije terapije.

Idejnim projektom je planirano da se u objektu smjeste Klinika za hematologiju, Klinika za onkologiju i Klinika za palijativnu njegu UKCRS, sa azotnim tankovima za privremeno čuvanje matičnih ćelija tokom liječenja pacijenata.

Vlada Republike Srpske upoznala se sa Informacijom o programiranju akcionih dokumenata za IPA 3 za 2021. i 2022. godinu. Vlada Republike Srpske zadužila je institucije Republike Srpske da aktivno učestvuju u procesu programiranja akcionih dokumenata za IPA 3 za 2021. i 2022. godinu, u saradnji i koordinaciji sa Ministarstvom za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

Vlada je zadužila institucije Republike Srpske da aktivno učestvuju u procesu programiranja akcionih dokumenata za IPA 3 za 2021. i 2022. godinu u koordinaciji sa Ministarstvom za evropske integracije i međunarodnu saradnju koje je pored koordinacije učešća republičkih organa uprave u aktivnostima programiranja i realizacije IPA 3 zaduženo da redovno izvještava Vladu o realizaciji IPA 3.

Programiranje paketa IPA 3 za 2021. i 2022. godinu obuhvata izradu 16 akcionih dokumenata za sektorske oblasti pravosuđe, unutrašnji poslovi, reforma javne uprave, regionalni razvoj, transport, energija, te mjere za ublažavanje posljedica COVID 19 i druge prioritete.


IZVOR: Vebsajt Vlada RS, 11.02.2021.

Naslov: Redakcija