Zastava Srbije

FBIH: Građanima dostupni turistički vaučeri po 200 KM

11.08.2022.


Turistički vaučeri koje je Vlada Federacije BiH najavila prije nekoliko sedmica, od 8. avgusta su i zvanično dostupni građanima sve do 30. decembra ove godine.

Ukupan broj raspoloživih vaučera je 10.000, a svaka od tri odabrane online platforme putem kojih se program realizira dobila je trećinu od ukupnog broja vaučera koji će biti ponuđeni građanima.

Turistički vaučer nije dostupan u fizičkom obliku, ne može se čuvati, prenositi, pokloniti ili prodati. Aktivira se prilikom kupovine jednog od turističkih paketa. Završetkom kupovine paketa uz popust od 200 KM, kupac je iskoristio svoj turistički vaučer.

Minimalna cijena pojedinačnog turističkog paketa iznosi 250 KM, a kupac prilikom kupovine mora minimalno doplatiti 50 KM.

Kompletan proces kupovine i plaćanja obavlja se putem platformi.

Lista dostupnih turističkih paketa bit će predstavljena 8. avgusta na odabranim platformama kada će početi i prodaja aranžmana.

Turistički paket sadrži minimalno jedno noćenje za jednu ili više osoba, ali samo jedna osoba može iskoristiti vaučer za kupovinu tog paketa.

Kupovinu turističkih paketa uz korištenje turističkih vaučera Vlade FBiH moguće je izvršiti od 8. avgusta godine na platformama:

  • citydeal.ba,
  • ekupon.ba,
  • odmoriubih.ba.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Klix, 08.08.2022.

Naslov: Redakcija