Zastava Srbije

UREDBA O NAČINU IZVRŠAVANjA MJERA ZA SPREČAVANjE I SUZBIJANjE ZARAZNOG OBOLjENjA KOVID 19: Ugostiteljski objekti se vraćaju u redovne režime radnog vremena, odnosno u režim radnog vremena definisan zakonskim i podzakonskim aktima iz oblasti ugostiteljstva i propisima lokalnih zajednica

11.03.2022.


Vlada Republike Srpske usvojila je, 10. marta 2022. godine, na prijedlog Republičkog štaba za vanredne situacije, Uredbu o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja kovid 19, čijim stupanjem na snagu prestaje da važi Uredba o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja Kovid 19 ("Sl. glasnik RS", br. 120/2021 i 3/2022).

Stupanjem na snagu navedene Uredbe, koje je predviđeno narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske, prestaje da važi ograničenje radnog vremena svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće bez obzira na to da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost, a koje je predviđala prethodna Uredba. Ugostiteljski objekti se vraćaju u redovne režime radnog vremena, odnosno u režim radnog vremena definisan zakonskim i podzakonskim aktima iz oblasti ugostiteljstva i propisima lokalnih zajednica.

Takođe, stupanjem na snagu ove Uredbe, prestaju da važe ograničenja o maksimalnom broju gostiju u ugostiteljskom objektu na osnovu kvadrature korisne površine objekta.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske apeluje na sve privredne subjekte iz resorne nadležnosti da nastave sa odgovornim poslovanjem, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu, doprinoseći na taj način održavanju povoljne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 10.03.2022

Naslov: Redakcija