Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

VISOKI SUDSKI I TUŽILAČKI SAVJET BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija, koji stupaju na dužnost 1. aprila 2019. godine

11.03.2019.


Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ je imenovao Aniku Kešelj za prvog zamjenika glavnog tužioca i vršioca dužnosti glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, saopšteno je iz VSTS-a.

Za sudiju Opštinskog suda u Lukavcu imenovan je Bojan Đedovac, a za sudiju Opštinskog suda u Tuzli izabrana Alma Mujčinović.

Funkciju sudije u Opštinskom sudu u Cazinu vršiće Haris Hairlahović, u Opštinskom sudu u Bihaću Srđan Ljiljak, a u Opštinskom sudu u Mostaru Danko Šimunović.

Članovi VSTS-a imenovali su Aidu Bešliju za tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, te Josipa Aničića za tužioca Kantonalnog tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona.

Za stručne saradnike u Opštinskom sudu u Srebreniku izabrane su Lejla Hasić i Ivana Saletović.

Za stručnog saradnika u Opštinskom sudu u Cazinu imenovan je Dantes Samardžić, u Opštinskopm sudu u Livnu Danielu Kos, a u Opštinskom sudu u Tuzli DŽenita Mehidić.

VSTS je saopštio da je pri donošenju odluka o imenovanjima uzeo u obzir, između ostalog, stručno znanje, radno iskustvo i radne rezultate kandidata, te sposobnosti da nepristrasno, savjesno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuju.

Novoimenovani nosioci pravosudne funkcije stupiće na dužnost 1. aprila.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 07.03.2019.

Naslov: Redakcija