Zastava Srbije

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA TIMA SVJETSKE BANKE ZA OBLAST REFORME JAVNOG SEKTORA U RS


Ministar pravde Anton Kasipović, ministar finansija Zoran Tegeltija i pomoćnik ministra uprave i lokalne samouprave, Milanka Šopin, razgovarali su, u Banjoj Luci, sa predstavnicima tima Svjetske banke za oblast reforme javnog sektora.

Na sastanku su razmatrani izrada srednjoročnog pristupa upravljanja u javnom sektoru uključujući finansijske okvire, trenutne i dugoročne potrebe za reformama upravljanja ljudskim resursima, kao i poboljšanja u upravljanju pružanja usluga u administraciji.

Ministar Kasipović je zahvalio predstavnicima Svjetske banke na dosadašnjoj podršci u aktivnostima koje Vlada Republike Srpske preduzima u skladu sa Reformskom agendom i pratećim Akcionim planom, sa posebnim naglaskom na oblast unapređenja reforme javnog sektora.

Ovom prilikom je zaključeno da Republika Srpska ima kapacitet da na srednjoročnom planu nizom mjera javnu upravu učini dodatno efikasnijom i finansijski efektivnijom.

"Vlada Republike Srpske će nastaviti da sarađuje sa Svjetskom bankom i ostalim međunarodnim finansijskim institucijama u cilju poboljšanja životnog standarda ljudi i osiguranju jakog, održivog i uravnoteženog ekonomskog rasta", rekao je ministar Kasipović.

Predstavnici Svjetske banke su istakli pozitivna iskustva koja je Republika Srpska već provela u reformi javne uprave.


Izvor: Vebsajt Ministarstvo pravde, 10.03.2016.