Zastava Srbije

U PRIPREMI PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O OBAVEZNIM OSIGURANJIMA U SAOBRAĆAJU: Rok za sugestije do 13. oktobra 2023. godine

10.10.2023.


Ministarstvo finansija Republike Srpske obavještava stručnu i širu javnost da je Narodna skupština Republike Srpske, na svojoj 5. redovnoj sjednici, održanoj 28.09.2023. godine usvojila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju Republike Srpske.

Razlozi za donošenje izmjena i dopuna Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju sadržani su u potrebi prolongiranja utvrđenih rokova slobodnog određivanja cijena (premija) osiguranja od autoodgovornosti, tzv. liberalizacije u oblasti autoosiguranja, kao i proširivanja nadležnosti Zaštitnog fonda Republike Srpske poslovima koji predstavljaju sastavni dio organizovane tranzicije sa administrativnog na samostalno utvrđivanje cijena.

U toku je priprema Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, te Ministarstvo finansija poziva zainteresovane subjekte da do 13.10.2023. godine dostave svoje prijedloge i sugestije na Nacrt zakona, a sve s ciljem izrade cjelishodnih zakonskih rješenja u ovoj oblasti.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo finansija RS, 06.10.2023.

Naslov: Redakcija