Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

USVOJEN PRAVILNIK ZA ISPLATU PODSTICAJA U DISTRIKTU BRČKO

10.08.2017.


Odjeljenje za poljoprivredu i vlada distrikta Brčko, usvojili su ovogodišnji pravilnik za isplatu podsticaja za koje je Budžetom distrikta predviđeno 8,5 milona maraka.

Resorno Odjeljenje započelo je podjelu kartica sa brojevima, kojim se utvrđuje redoslijed u podnošenju zahtjeva za podsticaje.U 2017. očekuje se između 1.700-2.000 zahtjeva za podsticaje. Stručnjaci upozorvaju i na probleme koje su već prouzrokovale visoke temperature i sušno ljeto.

- Evidentno je da Odjeljenje za poljoprivredu nije proglasilo stanje elementarne nepogode. Što bi u svakom slučaju u kontekstu programa podsticaja trebalo da uradi iz rzaloga što je stanje na našim pracelama često i bez, da kažem da će biti sa minimlanim urodima, što bi moglo da dovede do problema u pravljenju zapisnika i u realizaciji podsticaja na određenim pracelama - izjavio je dipl. inž. agronomije Petar Đurić.

- Ove godine je usvojeno u Budžetu 8,5 miliona za podsticaje u poljorivrednoj proizvodnji. Pola miliona za kapitalne investcije a ostatak za poljoprivrednu proizvodnju. Mi cijenimo da će to biti dovoljno za ovih 80% sredstava kako je predviđeno pravilnikom, a za dodatnih 20 ukoliko bude još sredstava u Budžetu, onda ćemo isplaćivati - rekao je šef Odjeljena za poljoprivredu distrikta Brčko Saša Tanić.


Izvor: RTRS, 08.08.2017.

Naslov: Naslov: Redakcija