Zastava Srbije

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH: Pojačana kontrola malih i srednjih obveznika. Stotinu inspektora će u svim regionalnim centrima izvršiti dodatni inspekcijski nadzor provjera osnovanosti iskazivanja zahtjeva za povrat PDV, odnosno poreskog kredita

10.04.2017.


Iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH najavili su dodatne provjere osnovanosti zahtjeva za povrat PDV-a.

-S obzirom na to da već duži vremenski period mali i srednji obveznici u BiH iskazuju povećane zahtjeve za povrat PDV-a i poreski kredit, Sektor za poreze će nakon obrade podnesenih poreskih prijava za mjesec mart 2017. godine, izvršiti pojačan inspekcijski nadzor PDV malih i srednjih obveznika koji su u prethodnim periodima iskazali zahtjeve za povrat PDV-a i poreski kredit – ističu iz UIO.

Formirat će tim od stotinu inspektora koji će u svim regionalnim centrima izvršiti dodatni inspekcijski nadzor provjera osnovanosti iskazivanja zahtjeva za povrat PDV, odnosno poreskog kredita.

Iz UIO su pozvali poreske obveznike da pripreme svu potrebnu dokumentaciju i evidencije kako bi se spomenuti inspekcijski nadzor efikasnije i kvalitetnije okončao.


IZVOR: Vebsajt BHRT, 07.04.2017.

Naslov: Redakcija