Zastava Srbije

VIJEĆE MINISTARA BIH: Nije donijeta Odluka o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza za period april – juni 2020. godine

10.03.2020.


Vijeće ministara BiH nije donilo Odluku o privremenom finansiranju institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za period april – jun 2020. godine.

Kako se na vodi u saopštenju Savjeta ministara, odluka nije usvojena jer nije postignut konsenzus.

Vijeće ministara je usvojilo informaciju u kojoj se navode aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zaraze virusom korona. Takođe je istaknuto da nema mjesta panici, nakon što su potvrđena dva slučaja ovog virusa u Republici Srpskoj i predložene su mjere kojima građani mogu smanjiti mogućnost zaraze.

Takođe, Vijeće ministara BiH je primio k znanju Informaciju ministra bezbjednosti koja sadrži Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini, koju je pripremio Sektor za imigraciju ovog ministarstva, Informaciju o stanju migracija, pregled preduzetih mjera i prijedlog potrebnih mjera, koje je pripremila Granična policija BiH i Informaciju o stanju ilegalnih migracija u BiH, koje je pripremila Služba za poslove sa strancima BiH.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 05.03.2020.

Naslov: Redakcija