Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O NEPOKRETNOJ IMOVINI KOJA SE KORISTI ZA FUNKCIONISANJE JAVNE VLASTI: Uređuje se svojina na nepokretnoj imovini koja služi kao sredstvo vršenja i sprovođenja javne vlasti, a koju koriste subjekti koji vrše tu vlast, od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma

10.02.2022.


Prijedlogom zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti biće regulisana svojina na nepokretnostima koje služe za funkcionisanje subjekata te vlasti, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Dragan Stanković.

On je precizirao da se ovim zakonom uređuje svojina na nepokretnoj imovini koja služi kao sredstvo vršenja i sprovođenja javne vlasti, a koju koriste subjekti koji vrše tu vlast, od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Nepokretna imovina koja se smatra vlasništvom subjekata javne vlasti Srpske, a koju oni koriste za obavljanje njihove osnovne djelatnosti, po sili zakona postaće svojina tih subjekata - rekao je Stanković.

On je naveo da se na ovom planu misli na nepokretnu imovinu u kojoj subjekti javne vlasti obavljaju svoje djelatnosti poput objekata i zgrada, ali i na imovinu koja je potencijal ekonomskog razvoja Srpske, jedinica lokalne samouprave i svih građana, što su opšta i javna dobra, te dobra u opštoj upotrebi.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 08.02.2022.

Naslov: Redakcija