Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O FISKALIZACIJI: Predviđena bolja kontrola prometa robe i usluga, smanjenje sive ekonomije, stvaranje boljih uslova poslovanja

10.02.2022.


Predloženi zakon o fiskalizaciji dugoročno će donijeti bolju kontrolu prometa robe i usluga, smanjiti sivu ekonomiju, stvoriti bolje uslove poslovanja i doprinijeti većim prihodima budžetu rekla je tokom skupštinske rasprave o ovom Prijedlogu zakona potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić.

Ona je ocijenila pozitivnim savremena rješenja koja nudi ovaj zakon za kontrolu roba i usluga navodeći da važnu ulogu u sprovođenju novog zakona o fiskalizaiji ima Poreska uprava.

Smanjenje sive zove, gdje se posluje gotovim novcem, jedan je od osnovnih ciljeva kojima privreda teži, a najbolji način za to je registrovanje prometa putem fiskalnih uređaja, rekla je pomoćnica ministra finansija Republike Srpske Slobodanka Popović obrazlažući zakon o fiskalizaciji pred narodnim poslanicima.

Popovićeva je rekla da su analize pokazale da aktuelni model fiskalizacije ima određene manjkavosti što je ukazalo na potrebu izmjene sistema fiskalizacije.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 09.02.2022.

Naslov: Redakcija