Zastava Srbije

U PRIPREMI SET ZAKONA IZ BANKARSKOG SEKTORA


Stalni odbor za finansijsku stabilnost BiH dao je punu podršku nadležnim tijelima u blagovremenoj izradi paketa zakona iz bankarskog sektora.

Na redovnom sastanku Odbora razgovarano je o statusu seta zakona koji su u pripremi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a odnose se na bankarski sektor, kao i o statusu Zakona o osiguranju depozita u bankama Bosne i Hercegovine ("Sl. glasnik BiH", br. 20/2002, 18/2005, 100/2008, 75/2009 i 58/2013).

Imajući u vidu da ovaj set zakona predstavlja ključnu komponentu programa sa MMF-om, Stalni odbor za finansijsku stabilnost dao je punu podršku nadležnim tijelima u blagovremenoj izradi paketa zakona iz bankarskog sektora, saopšteno je iz Centralne banke BiH.

Sastanku je predsjedavao guverner Centralne banke BiH Senad Softić, a prisustvovali su ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, ministar finansija Federacije BiH Jelka Milićević, te predstavnik Ministarstva finansija Republike Srspke Snježana Rudić.

Prisustvovali su i vršilac dužnosti direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske Dragan Serdar, direktor Agencije za bankarstvo Federacije BiH Zlatko Barš i direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Josip Nevjestić.

Sastanku je prisustvovao i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi.


Izvor: Vebsajt eKapija, 08.11.2016.