Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

ZAKON O RADU: Nakon skoro dvije godine primjene Zakona, njegove efekte je analizirao pravni tim Saveza sindikata RS, koji je ocjenio da Zakon nije donio nikakav napredak

09.10.2017.


Novi Zakon o radu ("Sl. glasnik RS", br. 1/2016 - dalje: Zakon) je pretvorio radnike u RS u moderne robove, a nije doprineo ni smanjennju nezaposlenosti. Sa ovim stavom čelnika Saveza sindikata RS slaže se i većina ekonomista, a nezadovoljni su i poslodavci, jer im Zakon jeste donio pojeftinjnje radne snage i mogućnost da lakše otpuste radnika, ali s tim nije stigao i obećavani procvat.

Nakon skoro dvije godine primjene Zakona, njegove efekte je analizirao pravni tim Saveza sindikata RS, koji je ocjenio da pomjenuti Zakon nije donio nikakav napredak.

Za neka rješenja na štetu radnika, tvrde sindikalci, nije bilo ni potrebe, ni primjera u praski, a ni zahtjeva iz Brisela.

- Posebno su loša rješenja u vezi sa platama i ostalim primanjima, nezakonitim otkazom, skraćivanjem roka za pokretanje radnog spora, te sa konstrukcijom rada na određeno vreme. Nejasne su i odredbe o pripravnosti za rad – navode u Savezu sindikata RS i dodaju da je novi zakon donio samo "smanjenje troškova poslodavcu, odnosno dodatno pojeftinjenje radne snage".

Poseban problem je kažu isključivanje obavjeze kolektivnog ugovaranja. Opšti kolektivni ugovor, koji bi trebalo da potpišu predstavnici radnika i poslodavaca, kako bi dodatno uredili međusobne odnose, u RS nije potpisan, a zbog izrazite neravnoteže moći, verovatno neće ni biti potpisan, jer po Zakonu nije obavezan. U Savezu sindikata tvrde da je to krunski dokaz da je "jedini cilj donošenja novog Zakona bio - ukidanje kolektivnih ugovora".

Kolektivni ugovori su, očigledno, "crvena linija", i za sindikate i za poslodavce, s tim što se socijalni partneri nalaze na suprotnim stranama ovog fronta. Pokazalo se to i na javnim raspravama o primjeni Zakona.

- Propise iz radnih odnosa treba uskladiti sa savremenim tržišnim uslovima, a opšti kolektivni ugovori ostaci prošlosti – rekao je na raspravi u Bijeljini, Saša Aćić, direktor Unije udruženja poslodavaca RS.

On tvrdi da su za mnoge probleme krivi sami sindikalci, podsetivši da predstavnici Saveza sindikata RS nisu htjeli da učestvuju u dijalogu pri donošenju Zakona.

Za ovaj propust prve sindikalce RS proziva i Borislav Radić, direktor Agencije za mirno rešavanje radnih sporova RS, koji je podsjetio da je agencija, samo u prva dva mjeseca primjene novog Zakona primila više od 6.000 pritužbi na kršenje radničkih prava. Najčešće su se žalili prosvetari i policajci, zbog neisplaćivanja naknada za prevoz.

Zakon je dao radnicima neka prava, ali bez utvrđivanja visine tih prava, a kako nije potpisan Opšti kolektivni ugovor, ta su prava obesmišljena, upozoravaju sindikalci.

Tako radnik ima pravo na topli obrok, regres, prevoz, jubilarnu nagradu, na pomoć prilikom rođenja deteta ili smrti člana porodice.

U praksi se, međutim, dešava da u nekim preduzećima radnici imaju stavku "naknada za topli obrok", ali da ona iznosi samo jednu marku mesečno.


Izvor: Vebsajt Blic, Milkica Milojević, 07.10.2017.

Naslov: Naslov: Redakcija


Radno vrijeme:


Ponedjeljak - petak

7:30 - 15:30


Kontaktirajte nas:


BANJA LUKA

+387 51 962 988
+387 51 962 989
+387 51 962 155


BIJELJINA

+387 64 4600-912
+387 64 4600-915


SARAJEVO

+387 33 873 770
+387 33 873 771
+387 33 873 772