Zastava Srbije

PRIHVAĆEN TEKST KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA DOKTORE MEDICINE I STOMATOLOGE U TK

09.08.2023.


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom se prihvata tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i doktora medicine i stomatologije za područje djelatnosti zdravstvene zaštite u Tuzlanskom kantonu, koji će se zaključiti između Vlade Tuzlanskog kantona i Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona.

Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona uputilo je na izjašnjenje prijedlog Kolektivnog ugovora Sindikatu doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona. Nakon dostavljanja primjedbi i sugestija od strane Sindikata, usaglašen je konačan tekst Kolektivnog ugovora. Usaglašeni tekst identičan je Kolektivnom ugovoru koji je važio do 30.06.2023. godine u dijelu visine neto satnice i koeficijenta zanimanja za radna mjesta doktor medicine, stomatologije, specijalista i subspecijalista.

Visina dodataka na platu za posebne uslove rada je ostala ista, sa tim da je u ovom kolektivnom ugovoru, procenat određen fiksno, dok su ostali dodaci na plaću ostali nepromijenjeni. Jedino u čemu se razlikuje je terminološko usklađivanje sa nazivom sindikata i usklađivanje sa odredbama Zakona o reprezentativnosti sindikata i udruga poslodavaca, saopćeno je iz Vlade TK.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt BHRT, 01.08.2023.