Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

DONIJET PRAVILNIK O NAČINU DEFINISANJA I IDENTIFIKACIJI OPASNIH MJESTA, NAČINU I KRITERIJIMA ZA UTVRĐIVANJE PRIORITETA I OTKLANJANJU OPASNIH MJESTA KANTONA SARAJEVO

09.07.2019.


Vijeće za sigurnost saobraćaja na cestama u Kantonu Sarajevo usvojilo je Pravilnik o načinu definisanja i identifikaciji opasnih mjesta, načinu i kriterijima za utvrđivanje prioriteta i otklanjanju opasnih mjesta.

Kako je saopćeno, to je prvi Pravilnik koji je donesen u Federaciji Bosne i Hercegovine, a pripremili su ga Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve KS.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta je pojasnio da je Vijeće radno savjetodavno tijelo Vlade KS formirano s ciljem poticanja preventivnih i drugih aktivnosti u oblasti sigurnosti saobraćaja i razvijanja saobraćajne kulture sudionika u saobraćaju na cestama.

Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu i Program rada Vijeća za sigurnost saobraćaja na cestama u KS za ovu godinu, a kojima je obuhvaćena 21 aktivnost, kao što je istraživanje stanja tehničke ispravnosti vozila u KS.

Također je usvojen je i prijedlog izrade karte opasnih mjesta, a sve s ciljem povećanja sigurnosti i prevencije svih učesnika u saobraćaju.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 03.07.2019.

Naslov: Redakcija