Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREKRŠAJIMA RS: Predložena mogućnost elektronskog plaćanja prekršaja na licu mjesta, te lišavanja slobode lica koje odbije testiranje na drogu

09.06.2023.


Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske.

Obrazlažući ovaj akt u Narodnoj skupštini Republike Srpske ministar pravde u Vladi Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je da se propisuje mogućnost da se novčana kazna plati elektronski na licu mjesta, uz korištenje "POS" terminala.

On je naveo da ova će mogućnost olakšati naplatu izrečene novčane kazne.

“Predvidjeli smo da ovaj način plaćanja može biti primijenjen i za lica koja imaju prebivalište u Republici Srpskoj, odnosno BiH, a žele da plate novčanu kaznu na licu mjesta elektronskim putem", pojasnio je Bukejlović.

Ministar Bukejlović je rekao da je predloženim nacrtom propisana i mogućnost zadržavanja lišenjem slobode lica koje odbije da testiranje na drogu.

“Prema podacima koje smo dobili od Ministarstva unutrašnjih poslova, u samo protekle dvije godine više od 1.800 vozača je odbilo da se podvrgne navedenom testiranju", rekao je ministar Bukejlović.


IZVOR: Izvor: Vebsajt Vlade RS, 08.06.2023.

Naslov: Redakcija