Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: 10. maja 2017. godine nastavak 18. sjednice Parlamenta

09.05.2017.


Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena u srijedu, 10. maja, razmatranjem izvještaja o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske u 2016. godini u kome se navodi da je MUP uspješno realizovao poslove i zadatke sa zadovoljavajućim stepenom efikasnosti, rečeno je Srni u Parlamentu Srpske.

U izvještaju se ističe da je MUP zadržao visok stepen profesionalnosti i ostvario zadovoljavajuće rezultate u kontinuiranoj izgradnji koncepta organizacije i rada, u skladu sa policijskim standardima.

U nastavku 18. redovne sjednice biće razmatran izvještaj o izvršavanju poslova i zadataka u vezi sa realizacijom popisnih aktivnosti i objavljivanjem rezultata popisa.

Poslanici će razmatrati izvještaj o realizaciji Strategije naučnog i tehnološkog razvoja Republike Srpske 2012-2016. godina za period 1. januar 2012. - 31. decembar 2016. godine.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,9998 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude "Ljubija", metodom neposrednog odabira kupca.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

U prvom dijelu sjednice, koja je okončana 27. aprila, poslanici su usvojili Zakon o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama kojim će biti omogućena izgradnja jedinstvenog, efikasnog, racionalnog i funkcionalnog sistema zaštite, kao i uspostavljanje stručnog i inspekcijskog nadzora u ovoj oblasti.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 08.05.2017.

Naslov: Redakcija