Zastava Srbije

ZAJEDNIČKA SJEDNICA VLADA RS-A I FBIH 9. MARTA 2017. GODINE: Entitetski premijeri i ministri razmatraće pitanja koja se tiču zakonodavnog reguliranja pojedinih oblasti od obostranog značaja, te projekte saobraćajne infrastrukture, posebno koridora 5-C, a očekuje se da će biti riječi i o mehanizmu koordinacije

09.03.2017.


U Banjoj Luci će 9. marta 2017. godine biti održana prva zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Federacije BiH.

Entitetski premijeri i ministri razmatraće pitanja koja se tiču zakonodavnog reguliranja pojedinih oblasti od obostranog značaja, te projekte saobraćajne infrastrukture, posebno koridora 5-C, a očekuje se da će biti riječi i o mehanizmu koordinacije.

Premijerka RS-a Željka Cvijanović je istakla da će na zajedničkoj sjednici vlada RS-a i Federacije BiH biti razgovarano o tome šta je urađeno i šta treba uraditi u okviru Reformske agende.

Najavila je i da će na sjednici biti riječi i o putnoj komunikaciji, odnosno najavljenoj izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, u okviru čega će se očekivati veliki aktivizam entitetskih vlada i ministarstava, koji će morati da sarađuju s nadležnim ministarstvom na državnom nivou.

Razmijeniće i iskustva u primjeni novih zakona koji su usvojeni u RS-u u borbi protiv sive ekonomije, s obzirom na to da se i FBiH sprema da donese takve zakone.

"Na zajedničkoj sjednici definisat ćemo načine saradnje dviju entitetskih vlada - koliko će biti potrebno tih sjednica godišnje, s kojim razlozima i šta time treba da se postigne", navela je Cvijanović.

Na dnevnom redu biće nekoliko tačaka, a uvjerena je da će usvojiti čitav niz dobrih mjera i zaključaka.

Sjednica će biti održana u Administrativnom centru Vlade RS-a, u Banjoj Luci, u 13:00 sati. Uoči zasjedanja bit će održani bilateralni sastanci ministara vlada RS-a i Federacije BiH od 12:00 do 13:00.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 08.03.2017.

Naslov: Redakcija