Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

ZAKON O POLICIJI I UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA: Zakon vraćen na ponovno razmatranje u Narodnu skupštinu RS


Narodna skupština Republike Srpske primila je zahtjev predsjednika Republike Srpske da parlament ponovo odlučuje o Zakonu o policiji i unutrašnjim poslovima, potvrđeno je u kabinetu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Poslovnikom o radu zajedničke komisije Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i akata ("Sl. glasnik RS", br. 76/2004) predviđeno je da ukoliko predsjednik Republike zahtijeva da Narodna skupština ponovo glasa o zakonu, predsjednik parlamenta taj zahtjev dostavlja narodnim poslanicima.

Ukoliko poslanici ne prihvate zakon u ponovnoj proceduri, on se vraća predlagaču, u ovom slučaju Vladi Republike Srpske.

Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na 16. posebnoj sjednici održanoj 29. decembra 2015. godine.

Članovi Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske usaglasili su 2. februara tekst Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske.


Izvor: Vebsajt Srna, 08.02.2016.