Zastava Srbije

JAVNI DUG SRPSKE 43 ODSTO BDP-A

08.09.2022.


Javni dug Republike Srpske na dan 6. septembra je 43 odsto BDP-a, rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade RS na investicionoj konferenciji "Investirajte u Srpsku" u Prijedoru.

Kako je istakao, u nekim zemljama Evrope je javni dug do 55 odsto BDP-a, što pokazuje da Srpska nije prezadužena.

"Trenutno Srpska ima ugovorene poslove vrijedne četiri milijarde maraka. Između ostalih, to su auto-put Prijedor - Banjaluka, kao i Vukosavlje - Brčko koji su počeli sa gradnjom prije nekoliko dana. Takođe, gradnja auto-puta Rača - Bijeljina zvanično počinje 15. septembra", naveo je Višković.

Dodao je da Srpska jedina na Balkanu ima viškove električne energije, te da je ona za domaćinstva jeftinija 35 puta nego na tržištu.

"Iako smo planirali da se budžetom za 2022. godinu zadužimo 650 miliona KM, mi smo se do sada zadužili 200 miliona KM i to pokazuje odgovornost naše politike", rekao je Višković.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Izvor: Vebsajt Nezavisne, Nemanja Vukojević, 06.09.2022.

Naslov: Redakcija