Zastava Srbije

PRAVILNIK O IZMJENAMA PRAVILNIKA O RADU SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA U ORGANIMA JAVNE UPRAVE BRČKO DISTRIKTA BOSNE I HERCEGOVINE: Onemogućeno angažovanje lica po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima

08.09.2020.


Vlada distrikta Brčko donijela Pravilnik o izmjenama Pravilnika o radu službenika i namještenika u organima javne uprave Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prema kojima, između ostalog, više neće biti moguće angažovanje lica po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, izjavio je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

Milić je rekao da su izmjenama Pravilnika, koje će stupiti na snagu 1. januara, propisane jasne procedure zapošljavanja koje podrazumijevaju raspisivanje javnog poziva, odgovarajuće kriterijume, bodovanje i izbor najuspješnijih kandidata.

On je naveo da je Vlada, na prijedlog Odjeljenja za javne poslove, donijela zaključak u kojem je, na osnovu prethodnih analiza, predložila da buduća kontakt tačka za granični most preko rijeke Save bude na početku ili na kraju obilaznice, odnosno u naseljima Gorice ili Gredice, te da će konačnu odluku o tome donijeti Skupština.

"U nastavku sjednice ćemo imati i odluku o formiranju radne grupe koja bi, uz stručne konsultantske usluge eksternog tipa, trebalo da odredi i najprihvatljiviju trasu budućeg auto-puta koji ide iz pravca Sarajeva, odnosno Banjaluke kroz Brčko", rekao je Milić.

Milić je napomenuo da bi u nastavku redovne sjednice Vlade trebalo da bude usvojen i Pravilnik o podsticaju u poljoprivredi.

On je dodao da su dogovoreni zadaci i obaveze organa uprave i drugih institucija u procesu kandidovanja tačke dnevnog reda na Vladu radi određivanja kriterijuma za isplatu sredstava jednokratne pomoći za lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

"Mi smo jedna od rijetkih, ako ne i jedina sredina koja je posegnula za tom vrstom podrške. Za ove namjene izdvojeno je milion KM, s tim što će Zavod za zapošljavanje pridružiti određen iznos vlastitih sredstava, ukoliko bude potrebe. Građani će dobiti ova sredstva i vodićemo računa da budu pošteđeni stajanja u redovima. Najverovatnije će se isplata vršiti preko poštanskih operatera", pojasnio je Milić.


IZVOR: Vebsajt Glas Srpske, 04.09.2020

Naslov: Redakcija