Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

VISOKI SUDSKI I TUŽILAČKI SAVJET BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija u BiH, koji će stupiti na dužnost 26. septembra 2016. godine


 

  • VISOKI SUDSKI I TUŽILAČKI SAVJET BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija u BiH, koji će stupiti na dužnost 26. septembra 2016. godine

Visoki sudski i tužilački savjet BiH imenovao je 7. septembra 2016. godine Živanu Bajić, Svetlanku Bijelić i Dragicu Glušac na pozicije tužilaca Republičkog tužilaštva Republike Srpske. Na pozicije sudija Vrhovnog suda FBiH imenovani su Emina Hulusija, Amela Ajanović Selimović, Fatima Mrdović i Hurija Sarajlić, saopšteno je iz VSTS-a.

Tokom sjednice imenovani su i Jadranka Prskalo na poziciju sudije i predsjednika Opštinskog suda u Čitluku, Robert Jović na poziciju sudije Opštinskog suda u Živinicama, Edin Bičo na poziciju sudije Opštinskog suda u Visokom, te Jelena Borovčanin na poziciju stručnog saradnika Opštinskog suda u Visokom.

Pri donošenju odluke o imenovanju, VSTS BiH uzeo je u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, te stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, kao i sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje.

U obzir su uzeti i kriterijumi poput odnosa sa kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristrasnosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima, navodi se u saopštenju.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija stupiće na dužnost 26. septembra 2016. godine, dok će za predsjednika Opštinskog suda u Čitluku naknadno biti određen datum stupanja na dužnost.

Izvor: Vebsajt BHRT, 07.09.2016.