Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

PRIJEDLOG ZAKONA O OBRADI I OBJAVLJIVANJU REZULTATA POPISA STANOVNIŠTVA, DOMAĆINSTAVA I STANOVA 2013. GODINE U REPUBLICI SRPSKOJ: Cilj donošenja ovog Zakona je objavljivanje pouzdanih i metodološki ispravnih podataka iz popisa koji je sproveden 2013. godine za teritoriju Republike Srpske


  • PRIJEDLOG ZAKONA O OBRADI I OBJAVLJIVANJU REZULTATA POPISA STANOVNIŠTVA, DOMAĆINSTAVA I STANOVA 2013. GODINE U REPUBLICI SRPSKOJ: Cilj donošenja ovog Zakona je objavljivanje pouzdanih i metodološki ispravnih podataka iz popisa koji je sproveden 2013. godine za teritoriju Republike Srpske

Vlada Republike Srpske utvrdila je 7. jula 2016. godine Prijedlog zakona o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine u Republici Srpskoj, po hitnom postupku.

Ovim zakonom uređuje se način obrade i objavljivanja rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine za teritoriju Republike Srpske.

Rezultate popisa objavljuje Republički zavod za statistiku Republike Srpske prema Programu obrade podataka.

Program obrade podataka donosi Zavod nakon što se Prijedlog programa prethodno razmotri i usaglasi od Popisnog biroa Republike Srpske.

Programom obrade podataka uređuju se način obrade podataka i sadržaj obradnih tabela.

Program obrade podataka donijeće Zavod u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog zakona.

Rezultati popisa objaviće se u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu ovog Zakona.

Cilj donošenja ovog Zakona je objavljivanje pouzdanih i metodološki ispravnih podataka iz popisa koji je sproveden 2013. godine za teritoriju Republike Srpske.

Izvor: Vebsajt Vlade Srpske, 07.07.2016.