Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O PRIVATIZACIJI DRŽAVNIH STANOVA: Produžava se rok za zaključenje ugovora o otkupu državnih stanova sa 30. juna 2020. godine na 30. jun 2025. godine

08.06.2020.


Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o privatizaciji državnih stanova, po hitnom postupku.

Predloženom izmjenom Zakona o privatizaciji državnih stanova produžava se rok za zaključenje ugovora o otkupu državnih stanova sa 30. juna 2020. godine na 30. jun 2025. godine.

U skladu sa odredbama člana 38. Zakona o privatizaciji državnih stanova, propisani krajnji rok za zaključenje ugovora o otkupu državnih stanova je 30. jun 2020. godine, izuzev slučajeva u kojima je pokrenut spor – kada rok za zaključenje ugovora ističe nakon godinu dana, računajući od dana okončanja spora.

S obzirom na navedeno, a imajući u vidu da Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u protekle dvije godine i dalje dobija značajan broj podnesaka i upita od lokalnih zajednica, pravnih lica, ali i građana u vezi sa privatizacijom stanova, zaključivanja ugovora o zakupu i otkupu u skladu sa propisima o privatizaciji, te da nesumnjivo i dalje postoji značajan broj državnih stanova koji tek treba da budu predmet otkupa, neophodno je produžiti naznačeni rok i izvršiti izmjenu u važećem Zakonu.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 4.06.2020.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija