Zastava Srbije

UDRUŽENJE POSLODAVACA RS: Tržište u ovom trenutku stabilno, nema straha od nestašica roba

08.03.2022.


Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić razgovarala je, u Banjoj Luci sa predsjednikom Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Sašom Trivićem i predsjednikom Udruženja poslodavaca trgovine Bojanom Risovićem.

Na sastanku je analizirano stanje snabdjevenosti tržišta Republike Srpske i zaključeno da je tržište u ovom trenutku stabilno i da nema straha od nestašica roba. Istaknuto je da se u narednom periodu, zbog geopolitičkih turbulencija u Evropi i svijetu, očekuje dodatno poskupljenje određenih sirovina i proizvoda, te da je potrebno pratiti stanje i razmatrati dalje mogućnosti intervencije na zaštitu životnog standarda stanovništva i potrošača.

Sagovornici su razgovarali i o prethodnim mjerama Vlade Republike Srpske, sa posebnim osvrtom na ograničenje marže na osnovne životne namirnice i naftu i naftne derivate. Predstavnici trgovačkih lanaca istakli su da većina trgovaca poštuje donesene mjere, o čemu govore i nalazi inspekcijskih kontrola tokom kojih nisu evidentirana veća kršenja Uredbe. Takođe, apelovali su na inspekcijske organe da nastave kontrole, kako bi spriječili moguće zloupotrebe od strane trgovaca i tako zaštitili potrošače.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo trgovine i turizma RS, 03.03.2022.

Naslov: Redakcija