Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O FISKALIZACIJI: Cilj zakona je suzbijanje sive ekonomije

08.02.2022.


Suzbijanje sive ekonomije u Republici Srpskoj cilj je Prijedloga zakona o fiskalizaciji, koji bi Narodna skupština trebala da razmatra na predstojećoj sjednici.

Razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su u potrebi daljeg razvijanja i unapređenja sistema fiskalizacije s ciljem suzbijanja sive ekonomije u Republici Srpskoj, ističe se u obrazloženju zakonskih odredaba.

Prijedlogom zakona o fiskalizaciji uređuje se predmet fiskalizacije u Republici Srpskoj, obveznici fiskalizacije, te njen postupak.

Zakonskim odredbama uređuju se sadržaj fiskalnog računa, te ostale procedure neophodne za efikasnu kontrolu ostvarenog prometa robe, odnosno usluga, posredstvom elektronskih fiskalnih uređaja, navodi se u obrazloženju.

Propisano je i uvođenje operatera fiskalnog sistema čije su osnovne obaveze omogućavanje obvezniku fiskalizacije usklađivanja poslovanja sa odredbama zakona i održavanje i podrška elektronskih fiskalnih uređaja.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana je za utorak, 8. februar.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 05.02.2022.

Naslov: Redakcija