Zastava Srbije

PRIJEDLOG BUDŽETA BIH ZA 2024. GODINU: Ukoliko Prijedlog ne dobije podršku Savjeta ministara narednu godinu BiH će započeti privremenim finansiranjem

07.11.2023.


Srđan Amidžić, ministar finansija i trezora BiH upozorio je da ukoliko budžet do kraja novembra ne dobije podršku Savjeta ministara BiH da će BiH u narednu godinu započeti privremenim finansiranjem.

On je u saopštenju za javnost naveo da je toku izrada budžeta za 2024. godinu te da trenutno "imamo deficit na prihodovnoj strani od 37 miliona KM".

"Sada sa mojim timom pravim računicu i planove, kako bismo obezbjedili nesmetano funkcionisanje institucija s jedne strane, i uštede i racionalan pristup s druge strane", rekao je Amidžić.

On kaže da mu je jasno da nijedan budžetski korisnik neće biti do kraja zadovoljan iznosom sredstava koji će biti predložen u Budžetu, ali činjenica je da drugačije ne može, jer postojeći okvir je prilično ograničen, a potrebe institucija nisu manje, već naprotiv, iz godine u godinu su sve veći zahtjevi.

"Moj plan je da do kraja novembra, Savjet ministara razmatra prijedlog Budžeta i tada će nam biti jasno da li postoji šansa da se Budžet usvoji, odnosno, da li ima političke saglasnosti o tome. Ukoliko budžet ne dobije podršku od Savjeta ministara, jasno je da ćemo narednu godinu započeti privremenim finansiranjem", izjavio je Amidžić.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, Uroš Vukić, 06.11.2023.

Naslov: Redakcija