Zastava Srbije

JAVNA RASPRAVA O ZAKONU O OSNOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE, ZAŠTITE CIVILNIH ŽRTAVA RATA I ZAŠTITE PORODICE S DJECOM: Rasprava će trajati do 30. jula 2020. godine

07.07.2020.


U skladu sa zaduženjima sa 1. redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH od 28. februara 2019. godine i 4. sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH od 19. decembra 2019. godine, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike počinje proces javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice s djecom u trajanju od 30 dana.
 
Ovo ministarstvo obavještava zainteresiranu javnost da će ova javna rasprava trajati do 30. jula 2020. godine.
 
U skladu sa epidemiološkom situacijom u Bosni i Hercegovini, Federalno ministarstvo će nastojati organizirati i otvorenu javnu raspravu o ovom zakonu o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.
 
Popunjeni obrazac za dostavljanje pisanih komentara, primjedbi, prijedloga i sugestija na predloženi Nacrt zakona može se dostaviti poštom ili lično na adresu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike (Sektor za socijalnu zaštitu i zaštitu obitelji i djece, Hamdije Čemerlića 2, 71 000 Sarajevo) ili elektronskim putem na e-mail anja.andric.alibegovic@fmrsp.gov.ba, saopćeno je iz ovog ministarstva.


IZVOR: Vebsajt Vlade FBiH, 01.07.2020.

Naslov: Redakcija