Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

MINISTARSTVO UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE I SINDIKAT UPRAVE DOGOVORILI NASTAVAK PREGOVORA


  • MINISTARSTVO UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE I SINDIKAT UPRAVE DOGOVORILI NASTAVAK PREGOVORA

Predstavnici Sindikata uprave i Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske na sastanku održano 5. jula 2016. godine u Banjaluci dogovorili su nastavak pregovora, koji proizilaze iz Odluke Vlade Republike Srpske o utvrđivanju uvećanja plata, visine primanja po osnovu rada i visine pomoći radniku, koja se primjenjuje od 1. jula 2016. godine.

Formirana je zajednička komisija koju čine predstavnici Ministarstva i Sindikata uprave, a na sastanku su izneseni stavovi u pogledu prava i obaveza zaposlenih koje je potrebno urediti kolektivnim ugovorom.

Nakon što je Vlada Republike Srpske donijela Odluku o utvrđivanju uvećanja plata, visine primanja po osnovu rada i visine pomoći radniku, stekli su se uslovi za razgovore o posebnim kolektivnim ugovorima.

 Predstavnici Sindikata uprave Republike Srpske razgovarali su sa predstavnicima Ministarstva uprave i lokalne samouprave o Posebnom kolektivnom ugovoru za zaposlene u organima uprave Republike Srpske, ali i o Posebnom kolektivnom ugovoru za zaposlene u organima jedinica lokalne samouprave.

 Sastanku je prisustvovao i predsjednik Sindikalne organizacije Republičke uprave civilne zaštite.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, 06.07.2016.