Zastava Srbije

AGENCIJA ZA IDENTIFIKACIONA DOKUMENTA, EVIDENCIJU I RAZMJENU PODATAKA BIH: Pasoši bez dužeg čekanja od sredine juna 2017. godine

07.06.2017.


U Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH su ukazali da bi problem u vezi sa isporukom pasoša mogao da bude riješen do sredine mjeseca, te da prevoznici iz BiH neće ostati bez tahografskih kartica.

Pojedini građani pasoše čekaju i do dva mjeseca iako je zakonski rok za izdavanje putnih isprava mjesec, i to zbog toga što firma koja štampa pasoške knjižice nije nabavila dovoljnu količinu repromaterijala.

- Od rukovodstva "Milbauera" dobili smo čvrste garancije da će se normalizovati proces isporuke pasoških knjižica od druge polovine juna. Time će se stvoriti uslovi da zahtjevi za izdavanje putnih isprava budu rješavani u zakonskom roku od 30 dana - rekao je portparol IDDEEA Branimir Gojković.

U IDDEEA kažu da sa Ministarstvom komunikacija i transporta BiH rade na kompleksnom procesu prelaska sa digitalnih tahografskih kartica na smart kartice, a za rokove uvođenja tog novog sistema zaduženo je to ministarstvo.


IZVOR: Vebsajt Glas Srpske, G. M., 06.06.2017.

Naslov: Redakcija