Zastava Srbije

SKUPŠTINA KANTONA SARAJEVO: Zasjedanje 7. maja 2020. godine - Razmatranje rebalansa Budžeta KS i Prijedloga zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama

07.05.2020.


Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će po hitnoj proceduri razmatrati Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama budžeta KS za 2020. godinu, kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju budžeta za ovu godinu, održat će se u četvrtak, 7. maja.

Na toj sjednici po hitnoj proceduri razmatrat će se i Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo. Tako je odlučio Kolegij Skupštine KS nakon što je Vlada KS utvrdila navedene prijedloge.

Sjednica će se održati online, a emitirat će se uživo u programu TVSA. Kolegij Skupštine utvrdio je, također, dnevni red 25. radne sjednica Skupštine, koja će se održati 18. maja ove godine.

Na dnevnom redu te sjednice naći će se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja BiH te prijedlozi odluka o imenovanju dva zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS.

Na sjednici će se razmatrati i Srednjoročni plan i program održavanja, zaštite, rekonstrukcije i gradnje javnih puteva na području KS za period od 1. januara 2020. godine do 31. decembra 2023. godine.

Tačke dnevnog reda su i izvještaji o radu Kantonalne uprave civilne zaštite KS, Kantonalnog tužilaštva, kao i Odbora za žalbe javnosti za 2019. godinu, te Izvještaj o radu Nezavisnog odbora za period septembar 2019 - februar 2020. godine.

Bit će razmatrani i izvještaji o poslovanju za 2018. godinu JP "Televizija Kantona Sarajevo", kao i kantonalnih javnih komunalnih preduzeća "Rad", "Sarajevogas", "Toplane", "Park", "Pokop", "Vodovod i kanalizacija" i "Tržnice-pijace".

Skupština će, također, razmatrati izvještaje o radu sedam kantonalnih javnih ustanova u oblasti socijalne zaštite za prethodnu godinu, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.


IZVOR: Vebsajt Avaz, 04.05.2020.

Naslov: Redakcija