Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

U TOKU JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O SOCIJALNOM STANOVANJU: Okrugli stolovi u Trebinju 6. i u Banjaluci 12. marta 2019. godine

07.03.2019.


Narodna skupština RS, na svojoj Drugoj sjednici, održanoj 31. januara 2019. godine, prihvatila je Nacrt zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske, te zadužila predlagača - Vladu Republike Srpske, odnosno Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije da o istom provede Javnu raspravu u trajanju od 60 dana, te da dostavi Narodnoj skupštini uz Prijedlog zakona, Izvještaj o rezultatima Javne rasprave sa mišljenjima i prijedlozima.

U skladu sa zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske, Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije pozvao je sve zainteresovane subjekte, fizička i pravna lica, naučne i stručne institucije, da Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije dostave svoje mišljenje i prijedloge na navedeni Nacrt zakona, i to kroz popunjen obrazac/formular za prijedloge za izmjenu i/ili dopunu Nacrta zakona.

Organizovane su usmene javne rasprave u sedam regionalnih centara Republike Srpske. U Prijedoru, Doboju, Bijeljini, Zvorniku i Istočnom Sarajevu one su već provedene, dok će biti održana u Trebinju 06.03, i u Banjaluci 12.03.2019. godine.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 04.03.2019.

Naslov: Redakcija