Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

PRIJEDLOG ZAKONA O IGRAMA NA SREĆU: Cilj je unapređenje organizovanja igara na sreću i njihovo uvođenje u zakonske okvire

07.03.2019.


Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da je Predlogom zakona o igrama na sreću predviđeno da u budžetu Srpske bude obezbeđeno najmanje 60 miliona KM, a njegov cilj je unapređenje organizovanja igara na sreću i njihovo uvođenje u zakonske okvire.

Prihod do sada uopšte nije kontrolisan, što će biti promenjeno. Neophodno je promeniti Zakon o igrama na sreću ("Sl. glasnik RS", br. 111/2012) koji je na snazi od 2012. godine, jer je došlo do ekspanzije igara na sreću – rekla je Vidovićeva.

Ona je istakla da se ovim zakonskim rešenjem želi pojačati i uloga "Lutrije Republike Srpske".

Očekujem veliku podršku poslanika u Narodnoj skupštini za ovaj zakon, jer će njime za budžet Srpske biti obezbeđena dodatna sredstva koja je gubio u proteklom periodu – dodala je Vidovićeva.

Prema njenim rečima, neophodno je uvesti onlajn kontrolu igara na sreću.

To znači da će priređivači igara na sreću imati svoj računarski sistem da bi u svakom momentu Ministarstvo finansija moglo da proveri kako se i šta radi – pojasnila je Vidovićeva.

Ona je naglasila da se porez od igara na sreću mora plaćati.

Želimo biti u skladu sa zemljama u okruženju. Ovim zakonom želimo i da priređivači igara na sreću budu ravnopravni – kaže Vidovićeva.

Ona je napomenula da je potrebno suzbijati sivu ekonomiju u Republici Srpskoj kako bi bila rasterećena privreda.


IZVOR: Vebsajt Srpskainfo, 05.03.2019.

Naslov: Redakcija