Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

POSEBNI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENE U OBLASTI LOKALNE SAMOUPRAVE REPUBLIKE SRPSKE: Ugovor ističe u martu 2020. godine, te sindikati pozivaju da se pristupi pregovorima

07.02.2020.


Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u oblasti lokalne samouprave Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 20/2017 i 85/2018) ističe u martu ove godine, a iz granskog sindikata pozivaju sve gradonačelnike i načelnike lokalnih zajednica da pristupe pregovorima oko utvrđivanja cijene rada za 2020. godinu kojom će se povećati plate u jedinicama lokalne samouprave.

Predstavnici Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi RS, predvođeni predsjednikom Brankom Zelenovićem, ranije su održali niz sastanaka sa Lejlom Rešić, ministricom uprave i lokalne samouprave RS, kako bi pronašli najbolje rješenje za sve radnike zaposlene u ovoj oblasti.

"Više puta i na vrijeme su na sastancima ponovili da je neophodno da se do kraja februara 2020. godine zaključi novi posebni kolektivni ugovor ili da se postojeći Kolektivni ugovor, kojim se uređuju prava, obaveze i odgovornosti svih zaposlenih, produži na godinu dana. To je bio jedan od zahtjeva i na posljednjem sastanku koji je održan s ministrom i pomoćnikom ministra Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske. Od nadležnih se zahtjeva i da se najniža cijena rada za zaposlene u oblasti lokalne samouprave poveća za najmanje 10 posto", saopšteno je iz ovog sindikata.

Svoje zahtjeve će uputiti na sjednicu Vlade RS, na kojoj će biti i razmatrani.


IZVOR: Vebsajt BHRT, 04.02.2020.

Naslov: Redakcija