Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

JAVNA RASPRAVA O NACRTIMA ZAKONA U VEZI NOTARSKE DJELATNOSTI: Rok za sugestije 13. decembar, a završna sesija 20. decembra 2019. godine u Sarajevu

06.12.2019.


Postupajući po Zaključku Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, kojim je Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na 2. izvanrednoj sjednici održanoj dana 14.11.2019. godine, u prethodnom postupku odlučio da Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o notarima, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o nasljeđivanju u Feđeraciji BiH, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Federaciji BiH, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o zemljišnim knjigama Federacije Bosne I Hercegovine, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o stvarnim pravima i Prijedlog zakona o izmjeni Porodičnog zakona Federacije BiH razmatra u formi nacrta, te utvrdio da navedeni nacrti mogu poslužiti kao osnova za izradu prijedloga Zakona i zadužio predlagača da organizira i provede javnu raspravu, u trajanju od 30 dana, Federalno ministarstvo pravde, kao obrađivač navedenih nacrta zakona, raspisuje javnu raspravu i poziva sve zainteresovane subjekte da ovom ministarstvu dostave eventualne primjedbe, sugestije i prijedloge.

Sve primjedbe i sugestije mogu se dostavljati u pismenoj formi do 13.12.2019. godine.

Završna sesija Javne rasprave, održaće se dana 20.12.2019. godine, sa početkom u 10,00, ul. Valfera Perića 15. Sarajevo,- u sjedištu Federalnog ministarstva pravde, sala u prizemlju.

Federalno ministarstvo pravde objavilo je sve nacrte navedenih zakona sa prilogom koji čine amandamni usvojeni od strane Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, na 7. Redovnoj sjednici održanoj 29.10.2019. godine.

Preuzmite:


IZVOR: Vebsajt Doma naroda, 29.11.2019.

Naslov: Redakcija