Zastava Srbije

CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA BIH: Opšti izbori raspisani za nedjelju, 2. oktobar 2022. godine

06.05.2022.


Centralna izborna komisija BiH raspisala je Opšte izbore za nedjelju, 2. oktobar ove godine.

Od sedam članova CIK-a BiH pet ih je glasalo za ovu odluku i održavanje izbora u oktobru dok je jedan član bio protiv, a drugi nije prisustvovao sjednici i vjerovatno će se izjasniti naknadno.

Kako je istaknuto na samoj sjednici izbori su raspisani prema zakonu, odnosno najmanje 150 dana prije datuma održavanja izbora.

U oktobru ove godine, građani BiH biraće članove Predsjedništva BiH, i poslanike Parlamentarne skupštine BiH, a biće birani i poslanici Parlamenta FBiH i Narodne skupštine Republike Srpske, zatim predsjednik Republike Srpske kao i poslanici Skupštine Brčko distrikta i kantonalnih skupština.

Vlado Rogić, član Centralne izborne komisije BiH koji je glasao protiv odluke o rapsisivanju izbora rekao je da ne postoje zakonske odredbe i preduslovi za slobodne i demokratske izbore dok je Suad Arnautović, predsjednik CIK-a pozvao nadležne da donesu odluku o finansiranju izbora.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 04.05.2022.

Naslov: Redakcija