Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O KONCESIJAMA: Preciznije se definišu prethodne aktivnosti nadležnih organa (ministarstava) i svih drugih organa, javnih preduzeća i institucija nadležnih za izdavanje odobrenja, dozvola i saglasnosti potrebnih za realizaciju predmeta koncesije

05.11.2019.


Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

Razlozi za donošenje ovog zakona proizilaze iz potrebe da se pojedina rješenja preciznije definišu i, s tim u vezi, otklone određeni nedostaci u važećem Zakonu o koncesijama("Sl. glasnik RS", br. 59/2013 i 16/2018) koji su uočeni tokom njegove primjene.

U tom smislu preciznije se definišu prethodne aktivnosti nadležnih organa (ministarstava) i svih drugih organa, javnih preduzeća i institucija nadležnih za izdavanje odobrenja, dozvola i saglasnosti potrebnih za realizaciju predmeta koncesije, uključujući i mišljenje jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji će se obavljati koncesiona djelatnost, za koncesije koje dodjeljuje Vlada.

Takođe, preciziraju se pojedine odredbe u cilju unapređenja procesa dodjele koncesija i kvalitetnog ispunjenja ugovora o koncesiji.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 31.10.2019.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija