Zastava Srbije

FEDERALNI ZAVOD ZA STATISTIKU: Promet industrije u avgustu smanjen za 2,1 odsto

05.10.2023.


Ukupan desezonirani promet industrije u Federaciji Bosne i Hercegovine u avgustu manji je za 2,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Na domaćem tržištu zabilježen je pad od 0,4 odsto, a na stranom od 3,5 odsto.

Industrijski promet, kalendarski prilagođen, u avgustu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine manji je za 11,3 odsto.

Na domaćem tržištu zabilježen je rast od 4,6 odsto, dok je na stranom zabilježen pad od 23,1 odsto.

Promet energije u avgustu veći je za 6,3 odsto u odnosu na jul, dok je promet kapitalnih proizvoda manji za 4,2 odsto, intermedijarnih proizvoda za 3,7 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,8 odsto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,1 odsto.

Promet netrajnih proizvoda za široku potrošnju u avgustu je u odnosu na isti mjesec lani veći za 8,3 odsto, dok je promet intermedijarnih proizvoda manji za 20,3 odsto, kapitalnih proizvoda za 8,8 odsto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 7,4 odsto, a energije za 0,2 odsto.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt BHRT, 02.10.2023.

Naslov: Redakcija