Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

VLADA REPUBLIKE SRPSKE UTVRDILA NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU: Predlaže se donošenje novih podzakonskih akata i definišu slučajevi u kojima se ne plaća naknada za promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe

05.10.2018.


Kako se navodi u saopštenju Vlade, predloženim izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu ("Sl. glasnik RS", br. 93/2006, 86/2007, 14/2010 i 5/2012)
precizira se način, dokumentacija i uslovi za izdavanje rješenja odnosno poljoprivredne saglasnosti za promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe.

Predlaže se donošenje novih podzakonskih akata i definišu slučajevi u kojima se ne plaća naknada za promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe. Takođe, propisano je da se poljoprivredno zemljište, koje je do sada bilo upisano u javnim evidencijama kao opštenarodna imovina, društvena, odnosno državna svojina, upiše kao svojina Republike.

Prateći propisane izmjene i dopune Zakona preciziran je i inspekcijski nadzor i predviđene odgovarajuće kaznene odredbe.


IZVOR: Vebsajt eKapija, 04.10.2018.

Naslov: Redakcija